Hoppa till sidans innehåll

Föreningen


Historik

Antnäs Bandyklubb (ABK) bildades den 21 November 1944 av ett antal bandyintresserade ungdomar.  Bandy blev en kortvarig parentes i klubbens historia. Redan 1946 övergavs den för ishockeyn. 

1945 hölls det första klubbmästerskapet på skidor, men den stora genomslags-kraften fick inte skidsporten förrän början av 60-talet.  

Föreningens yngsta sektionen - Basket - bildades 1998. 

ABK är idag organiserat i tre sektioner med ca 850 medlemmar från vårt huvudsakliga upptagningsområde som är Antnäs, Alvik, Måttsund, Ersnäs, Klöverträsk, Mörön, Ale, Fällträsk och övriga delar av Luleå kommun. Antnäs BK har också medlemmar från Piteå, Kalix och en del andra ställen inom Norrbottens län och även övriga delar av landet. 

Föreningen har en bred ungdomsverksamhet inom basket, hockey och längdskidåkning. Basketverksamheten engagerar ca 150 ungdomar medan deltagarantalet inom hockey och längdskidåkning är mindre.

Föreningen svarar för drift och underhåll av eljusspåret såväl vinter som sommar. Hockeyrinken som ligger i nära anslutning till föreningens klubbstuga sköts av hockeysektionen. Basketsektionens verksamhet bedrivs i huvudsak i Antnäs Sporthall.

Uppdaterad: 11 JUN 2013 17:58

Vädret i Antnäs

 

BOKNING KLUBBSTUGA

 

SPORTHALLSTIDER 2019/2020

 

 

 

 

 

SISU_Webb_Banner_170X170_samverkan-1

 

 Länkar 

 

Bilbingokalendern

 

Antnäs Byautvecklingsförening

 

lulea-kommun-x2

 

På gång i Antnäs

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Antnäs BK
Sporthallsvägen 2
97593 Luleå

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Antnäs BK- Huvudföreningen

Antnäs BK- Hockey

Antnäs BK- Skidor

Antnäs BK- Basket