Hoppa till sidans innehåll

Mailinfo från Folksam och Svedea


Försäkringsinfo från Folksam, specifikt om försäkring vid resa, 2016-11-17

RF Grundförsäkring omfattar alla ideella ledare, funktionärer, domare m.fl. Det är en olycksfallsförsäkring som kan ge ersättning i form av akutersättning och invaliditetsersättning. Det spelar ingen roll hur man färdas till en match eller träning. Men försäkringen täcker inte självrisk för en krockad bil. t.ex. Den gäller heller inte för medföljande föräldrar eller aktiva spelare/ungdomar/barn.

Du frågar hur de annars kan försäkras. Det framgår inte av ditt mail, vilken idrott det handlar om, men de flesta idrottsförbund har tecknat olycksfallsförsäkring för aktiva som gäller även på resa till och från träning och match. Jag bifogar en länk där alla idrotter som tecknat försäkring i Folksam (54 st) finns. Hittar du inte er/era idrotter så har de tecknat försäkring i annat försäkringsbolag, alternativt saknar försäkring.

http://www.folksam.se/forsakringar/idrottsforsakring?icmp=h_ep_idrottsforsakring

Föreningen kan också teckna en idrottsreseförsäkring som gäller året om. Den gäller för alla lag inom föreningen, från knatte till vuxen. Förutom olycksfallsförsäkring så finns också ett egendomsskydd, som kan täcka upp stöld i bortalagets omklädningsrum t.ex.

RF grundförsäkring - Olycksfallsförsäkring gäller bara ideella ledare, domare, funktionärer. Den försäkringen har ni redan genom ert medlemskap i RF. Inga fler försäkringar behövs för ideella ledare, domare funktionärer. För en förälder som inte är ledare, men ändå utför ett ideellt uppdrag åt föreningen, så gäller RF Grundförsäkring. Det skulle t.ex. kunna vara att skjutsa barn till en match( det måste vara på uppdrag av föreningen, inte skjutsa sitt eget barn på eget initiativ), eller röja sly i motionsspåret inför vintern.

Basket och Längdskidor har sin olycksfallsförsäkring i Folksam. Jag bifogar dessa försäkringsbrev + en folder som skidförbundet har tagit fram tillsammans med oss, så kan du se vad som gäller för dem. Hockey har just nu sin olycksfallsförsäkring i Svedea.

Alla Basketspelare omfattas också utav Spelklar sedan 1 sept. Det är en rådgivningstjänst för alla spelare som blir skadade eller känner att de behöver råd om träning i samband med ont/skada mm. Läs mer om detta här och sprid detta till alla era basketlag, (era motståndare), så spelare, föräldrar och ledare känner till detta.

http://www.folksam.se/forsakringar/idrottsforsakring/spelklar

Ännu så länge är det bara Fotboll, Basket och Innebandy som har detta i sina avtal, men inom några år kommer de flesta försäkringar i Folksam troligtvis se ut så här.

 

Gemensamt för färdolycksfall i Basket och Längdskidor är att de ska ske i samband med till och från träning eller match. Om du färdas med flyg till en match och buss till en träning och tåg till nästa match och på cykel till nästa träning. Den gäller i vilket fall, oavsett färdmedel. Så länge du är medlem.

 

Om ni anordnar någon sidoverksamhet för att dra in pengar till klubben, som t.ex. loppis, julgransförsäljning, arrangerar fester (midsommar, valborg eller annan) så behöver föreningen en utökad ansvarsförsäkring. Befintlig ansvarsförsäkring i RF Grundförsäkring täcker bara idrottslig verksamhet. Den kostar 875 kr/år.

Försäkringsinfo Hockey.

UNGDOMSFÖRSÄKRINGEN Försäkrade är ungdomar, yngre än 10 år, inom förening ansluten till Svenska Ishockeyförbundet. Ungdomsförsäkringen är premiefri.

 

NÄR FÖRSÄKRINGEN GÄLLER Försäkringen gäller vid olycksfallsskada som inträffar under deltagande i av Svenska Ishockeyförbundet, distrikts- ishockeyförbund eller av förening anordnad match, organiserad träning i ishockey eller ishockeyskola samt under direkt färd till och från dessa aktiviteter. Då aktivitet sker på annan ort än hemorten (även utomlands), gäller försäkringen också under resor och vistelse i samband med denna.

 

Mailsvar från Svedea som har hand om försäkringen för hockeyns del:

Vår försäkring omfattar endast spelare och domare. Ledarna är försäkrade via Riksidrottsförbundet som Folksam ansvarar för. Föräldrar är inte försäkrad via vår försäkring utan får hänvisas till deras egna privata olycksfallsförsäkring.

Uppdaterad: 18 NOV 2016 12:17 Skribent: Carina Wennström
Epost: This is a mailto link

Sponsorer

Ica Sörbyhallens Logga
 

Alviks trafiks logga

 

 

 

 

 

 

 

Följ oss på

  Facebook Logga

 

Postadress:
Antnäs BK
Sporthallsvägen 2
97593 Luleå

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link