Hoppa till sidans innehåll

Hårt försvarsspel bakom Antnäs seger!

03 NOV 2014 18:19
Under söndagen spelades 21 Halloweenmatcher i basket för DU12 i en utspökad sporthall med temat Halloween...
  • Skapad: 03 NOV 2014 18:19

ABK F02-03 Halloweencup 2014 bild 2

Väggarna i Gammelstads sporthall var prydda med svarta affischer innehållande ett stort, vitt, leende spöke, väggen bakom fiket var utsmyckat med en girlang och vissa småbarn i publiken hade gått all-in på halloweentemat och hade blodiga, skrämmande sår målade på kinderna.

Men det läskigaste av allt var nog Antnäs försvarsspel som motståndarna förmodligen kommer drömma mardrömmar om. I matchen mellan Antnäs och Sunderbyn SK fick pressen från Antnäs sida Sunderbytjejerna att ta dåliga beslut och ibland bara slänga bort bollen, i något som från sidan såg ut som panik. Det aggressiva, tuffa och intensiva försvarsspelet som Antnäs spelade gjorde även att de nästan blev som en vägg för alla motståndare som försökte dribbla förbi de, eftersom det i princip inte gick. Antnästjejerna spelade faktiskt ett så fenomenalt försvar, så det nästan såg ut som om de försvarade Joakim von Ankas valv. Nästan ingen motståndare lyckades nämligen ta sig över halva planen med bollen i behåll.

Genom sitt defensiva spel fick Antnässpelarna flera snabba uppspel som de ofta avslutade med en layup som nästan alltid slutade med två enkla poäng, men det var även returtagningen som gjorde att Antnäs gjorde mer än tre gånger så mycket som Sunderbyn. Antnästjejerna slet nämligen ner många offensiva returer, vilket resulterade i att Antnäs fick betydligt fler chanser att göra poäng, så just den matchen slutade i en läbbigt stor förlust för Sunderbyn.

 

Hämtat från Norrbottens Kuriren Måndag 3 november, skribent Cecilia Sjöberg.

Skribent: Carina Wennström

Sponsorer

Ica Sörbyhallens Logga
 

Alviks trafiks logga

 

 

 

 

 

 

 

Följ oss på

  Facebook Logga

 

Postadress:
Antnäs BK
Sporthallsvägen 2
97593 Luleå

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link