Hoppa till sidans innehåll

Några ord om Nederluleåstafetten 2019

18 MAR 2019 14:40
Den 23:e Nederluleåstafetten genomfördes Lördagen den 16 mars. Se alla bilderna på Skidornas hemsida dels i boxen till vänster och i menyn Arkiv och undermenyn Bilder.
  • Uppdaterad: 18 MAR 2019 14:40

Den 23:e Nederluleåstafetten genomfördes Lördagen den 16 mars. Att SMHI:s väderprognos kom på skam tackade vi för. Det var nästan så att solen tittade fram, med andra ord hyfsade förhållanden även om nu ”vallateamen” fick slita lite extra.

Tjugo lag ställde upp på startlinjen. När startskottet gick så blev det smått dramatiskt för lag Antnäs BK Oldboys, Fredrik Öman knäckte staven men tack vare en uppmärksam lag kamrat fick Fredrik snabbt en ny stav.

Segrare i året stafett blev Aapua IF tätt följd av lag Team Tjock & Lycklig, det skiljde endast 15 sek. På tredje plats kom Team Slipstream.

Fem lag ställde upp i Mini-stafetten. Där kom kampen om första platsen att stå mellan Luleå Kajakklubb lag 1 och lag 2. Lag 1 drygade till slut ut ledningen och kom att stå som vinnare i Ministafetten.

En viktig ingridiens i årets stafett var speakern Reine Sundqvist, känd radio och sportprofil. Genom sitt referat förmedlade han spänningen i stafetterna och gav hela tiden publiken information om ställningen varvat med intervjuer av deltagarna.

Från Arbetsgruppen vill vi passa på att tacka alla funktionärer och sponsorer för allt arbete och stöd. För utan er hade det inte blivit någon stafett.

Arbetsgruppen för Nederluleåstafetten

 

Vinnare NL-stafetten, Aapua IF

 

Vinnare Mini-stafetten, Luleå Kajakklubb lag 1

Skribent: Bo Axhammar
E-post: This is a mailto link

Sponsorer

Ica Sörbyhallens Logga
 

Alviks trafiks logga

 

 

 

 

 

 

 

Följ oss på

  Facebook Logga

 

Postadress:
Antnäs BK
Knalltorpsvägen 3 a
97593 Luleå

Besöksadress:
Sporthallsvägen 2
97593 Luleå

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link