Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Föreningen


Antnäs BK är organiserat i tre sektioner med ca 850 medlemmar från vårt huvudsakliga upptagningsområde som är Antnäs, Alvik, Långnäs, Måttsund, Ersnäs, Klöverträsk, Mörön, Ale, Fällträsk och övriga delar av Luleå kommun. Antnäs BK har också medlemmar boende i Piteå, Kalix och på en del andra platser i och utanför Norrbottens län.


ABK bedriver i huvudsak vinteridrotter och vi kan med fog kalla oss "Sörbyarnas idrottsförening för vinteridrott" Det epitetet bär vi med stolthet.
 
ABK:s tre sektioner - Basket , Hockey och Skidor - har "sitt idrottsliga ansvarsområde". Varje sektion leds av en styrelse.
 
Alla föreningens ungdomar är duktiga och ambitiösa idrottsutövare som ständigt utvecklas i "sin" idrott. I ABK finns det plats för alla ungdomar som i idrottens anda önskar pröva på basket, hockey eller skidor.
 
Över året anordnar det tre sektionerna både egna och gemensamma aktiviteter.
  • Basketsektionen anordnar s.k. miniturneringar och mikrosammandrag i Basket.
  • Hockeysektionen anordnar hockeyturneringar, deltar i Kurirenspelen och olika hockeycuper.
  • Skidsektionen arrangerar Antnäsloppet, Klubbmästerskapet och är medarrangör vid Nederluleåstafetten.
De gemensamma aktiviteterna i ABK är bl.a. Bilbingoverksamheten som arrangerats under flera år och som blivit "sommarens dragplåster" för hemvändande semesterfirare och för såväl Luleåbor, Bodensare, Piteåbor m.fl.
Utvecklingen kring föreningens Bilbingoverksamhet har en ökad omsättning från år till år och målsättningen är att fortsätta med Bilbingo i många år framöver
 
En aktivitet som genomförts i ABK under 2006 är uppförandet av föreningens klubbstuga.
Klubbstugan har fått sin placering i nära anslutning till Antnäs Sporthall och kommer att fungera som den givna samlingsplatsen för sektionerna och som sekretariat och tidtagning vid tävlingar.

 

Uppdaterad: 11 JUN 2013 17:58

Sponsorer

Ica Sörbyhallens Logga
 

Alviks trafiks logga

 

 

 

 

 

 

 

Följ oss på

  Facebook Logga

 

Postadress:
Antnäs BK
Knalltorpsvägen 3 a
97593 Luleå

Besöksadress:
Sporthallsvägen 2
97593 Luleå

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link