Hoppa till sidans innehåll

Närvaroregistrering ABK


 

 • Närvaroregistering görs i respektive lags lagsida i Idrott Online eller laget.se och skidorna gör detta i IOL. Dom lag som inte kan närvaroregistrera på sin laget.se-sida är dom hockeylag som har sin laget.se-sida hos Brooklyn Tigers, i dagsläget är det lag 08 och lag 09. Det lag som har lagsida i IOL och vill ha den i stället på laget.se kan såklart starta en lagsida där i stället.
 • Närvaroregistreringen omfattas av två ansökningsperioder: 1/1-30/6 och 1/7-31/12.
 • Bidragsberättigade åldrar är 7-25 år. Åldern räknas det år deltagaren fyller det aktuella året, t ex kalenderåret 2017 gäller det åldersspannet 1992-2010.
 • Sammankomsterna ska vara ledarledda, ledare får vara som yngst 13 år. Ledare i åldrarna 13-25 är bidragsberättigade.Ledaren ska vara medlem, och det ska naturligtvis också deltagarna (spelarna/skidåkarna).
 • En sammankomst (träning, match, lopp eller annan gemensam aktivitet) ska omfatta minst 3 bidragsberättigade (7-25 år) deltagare.
 • För att få bidrag ska sammankomsten pågå minst 60 minuter och innehålla gemensam samling och avslutning, platsen för aktiviteten ska också anges också vilken typ av aktivitet det är, t ex träning eller match.
 • Vid flerdagsaktivitet som t ex cup eller läger så lägger man upp en aktivitet/dag och närvaroregistrerar varje aktivitet. Om man lägger upp en flerdagsaktivitet och närvaroregistrerar på den så blir det ingen närvaro dom övriga dagarna och då går föreningen miste om dom pengarna.
 • Man får bidrag för max 1 deltagartillfälle/spelare samma dag och samma sport.Spelar Kalle 2 hockeymatcher samma dag (även om det är i olika ABK-hockeylag) så får föreningen bidrag för 1 match.Om Kalle däremot spelar/tränar hockey och basket och tränar skidor eller åker ett skidlopp samma dag, allt i ABK, så får föreningen bidrag för 3 deltagartillfällen för Kalle samma dag.
 • OBS! 2 grupper eller lag som tränar tillsammans får inte närvaroregistrera denna träning 2 gånger, dvs en aktivitet/grupp. Då får ABK dubbelt betalt för just den aktiviteten och det blir en felaktig registrering. Då måste något av laget/gruppen närvaroregistrera även det andra lagets/grupps deltagare i sin aktivitet.
 • Fullständigt personnummer på spelarna, åkarna och ledarna.
 • Bidragssummorna är: 7:-/deltagartillfälle, 21:- ledarstöd (1 ledare/aktivitet), 5:- extra ledarstöd (minst 2 ledare/aktivitet)
 • Gäller enbart lagsida i IOL: Kom ihåg att när Du har lagt upp aktiviteterna i Ditt arbetsrum eller i LOK-stödsfliken så är alla Dina spelare, åkare och ledare ibockade i närvarorutan. Bocka bort dom som inte är närvarande. Den enda gång Du bockar i någon när Du registrerar närvaro är om Du ”plockar” upp någon spelare, åkare eller ledare från medlemsregistret till just den aktiviteten, eller om Du ska bocka i rutan Ledare på någon ledare som inte är ibockad som ledare.
 • OBS! Du får INTE bocka i rutan funktionsnedsatta, FN.
 • Glöm inte att bocka i alla som ska vara ledare när Du skapar Dina aktiviteter, annars får inte Du eller övriga ledare fram aktiviteterna i eran app (gäller enbart lagsida i IOL)
 • Gäller enbart lagsida i IOL: Om du får en ny spelare, åkare eller ledare som inte finns med i Din närvarogrupp, så kan Du lägga in personnumret via Din app och sen även maila till kansliet This is a mailto link namn, fullständigt personnummer, adress och vilket lag om det är basket och hockey, eller ange skidor om det är en skidåkare/ledare. Eller enbart maila.
 • För att underlätta när Du ska registrera närvaron på Dina aktiviteter så kan Du ta bort dom eventuella spelare, åkare eller ledare som har slutat i Ditt lag eller skidgrupp. Och såklart lägga till om Du har fått en ny spelare, åkare eller ledare. Du kan också kontakta mig på kansliet så kan jag hjälpa Dig med detta.               
 • Du som ska börja med närvaroregistrering i IOL behöver behörighet där, kontakta din sektionsorförande eller kansliet, email: This is a mailto link.
 • Manualer för IOL vad gäller närvaroregistrering, lathund för app mm finns på denna länk http://idrottonline.se/, klicka sen på menyn Support-  Manualer för laget.se-sidorna finns på denna länk  https://www.laget.se/ klicka sen på menyn Support-

 

          Lycka till!

 

 

 

Uppdaterad: 09 SEP 2017 18:44 Skribent: Carina Wennström
E-post: This is a mailto link

Sponsorer

Ica Sörbyhallens Logga
 

Alviks trafiks logga

 

 

 

 

 

 

 

Följ oss på

  Facebook Logga

 

Postadress:
Antnäs BK
Knalltorpsvägen 3 a
97593 Luleå

Besöksadress:
Sporthallsvägen 2
97593 Luleå

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link