Gå till innehåll
Antnäs BK
Antnäs BK

Om basketsektionen

Basketsektionen som är föreningens yngsta sektion startade 1998 och går under artistnamnet Antnäs Villagers. Vi erbjuder verksamhet för barn och ungdomar boende i Sörbyarna och har även en motionsverksamhet för vuxna som vill träna basket en gång i vecka.

Antnäs Villagers skall med basket som verktyg tillhandahålla en trygg, attraktiv och utvecklande miljö för barn och ungdomar i upptagningsområdet och skall sträva efter att utbilda, utveckla och fostra goda människor likväl som goda spelare.
Sektionens verksamhet skall rikta sig till alla oavsett etniskt ursprung, sexuell läggning eller religiös tillhörighet och skall alltid genomföras med ett salutogent förhållningssätt. För att nå vår vision arbetar sektionen aktivt för att ha utbildade och kompetenta coacher och ledare.

Vår satsning är givetvis på bredden – vi vill att så många som möjligt ska hålla på med idrott så länge som möjligt. Samtidigt vill vi också ge goda förutsättningar för de individer som har viljan att utvecklas ytterligare. Det ställer höga krav på våra coacher och ledare och är något vi ser som en positiv utmaning.

Antnäs Villagers är en del av Luleå Basketcentrum som är ett samarbetsorgan för basketföreningar i Luleås och Bodens kommun. Luleå Basketcentrum består idag av 17 basketföreningar vars uppgift är att tillsammans lyfta och utveckla basketsporten samt att få den att växa inom kommunen. Antnäs Villagers bedriver sin verksamhet utifrån de grundprinciper som föreningarna inom Luleå Basketcentrum enats om.

Onboarding för dig som ny ledare. Pdf, 421.7 kB.

En bild

Publicerad: 2022-12-06

Senast uppdaterad: 2022-12-19

Författare: Anders Öhlund

Sponsorer

Besöksadress

Sporthallsvägen 2
Antnäs IP

Postadress

Ollbacken 40
975 95 Luleå

Kontakta oss

abk@antnasbk.com